Комунікативно-прагматичний ефект вживання неозначених займенників в інтимній поезії - Калашник, О. В.; Kalashnyk, О. V . (ВД "Гельветика", 2017)
Статтю присвячено виявленню комунікативно-прагматичного ефекту вживання неозначених займенників у текстах інтимної лірики. Визначено проблеми семантики і функціонування неозначених займенників в інтимній поезії. Окреслено корпус неозначених пронамінативів, поширених в інтимній ліриці. Проаналізовано комунікативні завдання, які виконує неозначений займенник ХТОСЬ. Встановлено прагматичний потенціал пронамінатива ХТОСЬ в інтимній поезії.

The article is devoted to the identification of communicative and pragmatic effect of the use of indefinite pronouns in the texts of intimate lyrics. The problems of semantics and indefinite pronouns functioning in intimate poetry are determined. A framework of indefinite pronominative units, prevailing in intimate lyrics, is outlined. The communicative tasks, performed by an indefinite pronoun SOMEONE, are under analysis. A pragmatic potential of pronominative unit SOMEONE in intimatepoetry is identified/
Калашник, О. В. Комунікативно-прагматичний ефект вживання неозначених займенників в інтимній поезії / О. В. Калашник // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Спецвип. – С. 73-75.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; неозначені займенники; комунікативно-прагматичний ефект; прагматичний потенціал; інтимна лірика; indefinite pronouns; communicative and pragmatic effect; pragmatic potential; intimate lyrics