Особливості атрибуції порушень прав людини, що пов’язані зі зміною клімату - Музика, Вікторія Василівна; Музика, В. В.; Музыка, Виктория Васильевна; Muzyka, Viktoriia V. (Одеса: Фенікс, 2019)
В статті аналізуються складнощі, які виникають при виявленні та встановленні наслідків зміни клімату, що мають негативний вплив на реалізацію прав людини. Особлива увага приділяється ролі науки в цілях атрибуції та статистичним методам, що використовуються в межах процесів встановлення та виявлення Міжурядової групи експертів зі зміни клімату та науки імовірнісної атрибуції подій.

В статье анализируются сложности, которые возникают при выявлении и установлении последствий изменения климата, негативно влияют на реализацию прав человека. Особое внимание уделяется роли науки в целях атрибуции и статистическим методам, которые используются в пределах процессов установления и выявления Межправительственной группы экспертов по изменению климата и науки вероятностной атрибуции событий.

The article analyzes the difficulties that arise in detecting and identifying the effects of climate change that have a negative impact on the realization of human rights. Particular attention is paid to the role of science in attribution and the statistical methods used in the process of establishing and identifying the Intergovernmental Panel on Climate Change and the science of probabilistic attribution of events.
Музика В. В. Особливості атрибуції порушень прав людини, що пов’язані зі зміною клімату / В. В. Музика // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 271-282.
Keywords: атрибуція; процеси виявлення та встановлення причин зміни клімату МГЕЗК; імовірнісна атрибуція подій; кліматичні позови; атрибуция; нарушение прав человека; порушення прав людини, пов’язані зі зміною клімату; процессы выявления и установления причин изменения климата МГЭИК; вероятностная атрибуция событий; климатические иски; нарушения прав человека, связанные с изменением климата; attribution; violation of human rights associated with climate change; IPCC`s processes of detection and attribution of the causes of climate change; probabilistic events attribution; climate change related cases; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE