Вина як елемент суб’єктивної сторони складів злочинів, передбачених ст. ст. 368, 369 Кримінального кодексу України - Третьяков, Дмитро Анатолійович; Третьяков, Дмитрий Анатольевич; Третьяков, Д. А.; Tretiakov, Dmytro A. (Одеса : Гельветика, 2019)
Проводиться аналіз змісту вини суб’єктів злочинів, передбачених вищевказаними статями. Пропонуються шляхи вирішення проблемних питань кваліфікації надання неправомірної вигоди та її одержання за ознаками суб’єктивної сторони.

Вина как элемент субъективной стороны составов преступлений, предусмотренных ст. ст. 368, 369 Уголовного кодекса Украины. Проводится анализ содержания вины субъектов преступлений предусмотренных вышеу-казанными статьями. Предлагаются пути решения проблемных вопросов квалификации пре-доставления неправомерной выгоды и ее получения по признакам субъективной стороны.

Guilt as a component of mental element in crimes provided by Arts. 368, 369 of the Criminal Code of Ukraine. Characteristic of fault at fulfillment of bribery the analysis of the maintenance of fault of the briber and the bribe taker will be carried out, proceeding from position behind which the bribery is a uniform complex bilateral crime which consists of two necessary interconnected elements -summer residences and receptions of a bribe which parties act as necessary coauthors.
Третьяков Д. А. Вина як елемент суб’єктивної сторони складів злочинів, передбачених ст. ст. 368, 369 Кримінального кодексу України / Д. А. Третьяков // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 23 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2019. – C. 164-169.
Keywords: неправомірна вигода; вина; суб'єкт; надання вигоди; одержання вигоди; неправомерная выгода; вина; субъект; предоставление выгоды; получение выгоды; unlawful profit; fault; subject; provision of benefits; receipt; benefit