Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємств : бакалаврська робота - Єгоров, Денис Олексійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Кваліфікаційна робота на тему «Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємств» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», галузь знань 07 «Управління та адміністрування», містить 4 рисунки, 13 таблиць, 40 літературних джерел. Робота виконана на 70 сторінках загального тексту і 60 сторінках основного тексту. Метою роботи є наукове обґрунтування ролі мотивації персоналу як фактора підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємств та розробка практичних рекомендацій щодо її вдосконалення на прикладі ТЗОВ «ЕЛЕКС». У роботі здійснено теоретичне узагальнення концепцій мотивації персоналу та її ролі в системі управління підприємством, проаналізовано інструменти та методи мотивації, а також сучасні виклики управління персоналом в ІТ-індустрії. Проведено всебічний аналіз організаційно-економічного стану ТЗОВ «ЕЛЕКС», оцінено рівень мотивації персоналу та його вплив на ключові показники ефективності управління. Розроблено комплексну стратегію вдосконалення мотивації персоналу, яка включає п’ятиетапну модель реалізації, детальне бюджетне обґрунтування та оцінку економічної ефективності запропонованих заходів. Результати роботи можуть бути використані керівництвом ІТ-підприємств, HR-фахівцями для вдосконалення систем мотивації персоналу, підвищення залученості працівників та загальної ефективності управління. Можливими напрямками подальших досліджень є цифровізація та персоналізація систем мотивації за допомогою сучасних HR-технологій та штучного інтелекту, вивчення впливу гібридних моделей роботи на мотиваційні механізми в ІТ-сфері. The qualification work on the topic “Staff Motivation as a Factor in Improving the Efficiency of the IT Enterprise Management System” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in specialty 073 “Management”, field of knowledge 07 “Management and Administration”, contains 4 figures, 13 tables, and 40 literary sources. The work is performed on 70 pages of general text and 60 pages of the main text. The purpose of the work is to provide scientific substantiation of the role of staff motivation as a factor in increasing the efficiency of the management system of IT enterprises and to develop practical recommendations for its improvement based on the example of LLC “ELEKS”. The work carries out a theoretical generalization of the concepts of staff motivation and its role in the enterprise management system, analyzes the tools and methods of motivation, as well as modern challenges in personnel management in the IT industry. A comprehensive analysis of the organizational and economic condition of LLC “ELEKS” was conducted, the level of staff motivation and its impact on the key performance indicators of management were assessed. A comprehensive strategy for improving staff motivation was developed, which includes a five-stage implementation model, a detailed budget justification, and an assessment of the economic efficiency of the proposed measures. The results of the work can be used by the management of IT enterprises and HR specialists to improve staff motivation systems, increase employee engagement, and enhance overall management efficiency. Possible directions for further research include the digitalization and personalization of motivation systems using modern HR technologies and artificial intelligence, as well as the study of the impact of hybrid work models on motivational mechanisms in the IT sector.
Єгоров Д. О. Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності системи управління ІТ-підприємств : бакалаврська робота. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. 70 с.
Keywords: МОТИВАЦІЯ ПЕРСОНАЛУ; СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ; ІТ-ПІДПРИЄМСТВА; ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ; СТРАТЕГІЯ МОТИВАЦІЇ; ЗАЛУЧЕНІСТЬ ПЕРСОНАЛУ; ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ; STAFF MOTIVATION; MANAGEMENT SYSTEM; IT ENTERPRISES; MANAGEMENT EFFICIENCY; MOTIVATION STRATEGY; EMPLOYEE ENGAGEMENT; HUMAN CAPITAL