Місцеве самоврядування в умовах відновлення України: виклики та перспективи - Лазор, Катерина Петрівна; Лазор, К. П.; Лазор, Екатерина Петровна; Lazor, Kateryna P. (Київ, 2022)
Після початку повномасштабної війни діяльність місцевого самоврядування та державних органів зазнала багатьох змін. Незважаючи на це, вони активно допомагали задовольнити потреби військових. Для організації роботи місцевого самоврядування проводилися різні зустрічі як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні, і приймалися рішення щодо забезпечення демократичного управління в післявоєнний період, хоча ці ідеї потребують набагато більше часу, щоб ожити. Незважаючи на всі труднощі, які чекають країни, об'єднання місцевого самоврядування в такий важкий час і допомога військові, які виграли війну, стали справжньою моделлю для муніципальних утворень усіх держав, і вона заслуговує на повагу.

After the beginning of a full-scale war, the activities of local self-government and state authorities underwent many changes. Despite this, they were actively helping to meet the needs of the military. In order to organize the work of local self-government, various meetings were held both at the domestic and international level, and decisions were made regarding the ensuring the democratic governance in the post-war period, though these ideas need much more time to come into life. Despite all the difficulties that await the country, unification of local self-government in such a difficult time and helping the military to win the war became a real model for municipal entities of all states and it deserves respect.
Лазор К. П. Місцеве самоврядування в умовах відновлення України: виклики та перспективи / К. П. Лазор // Місцеве самоврядування в умовах відновлення України: виклики та перспективи : матеріали Міжнар. круглого столу до Дня місцевого самоврядування в Україні (Київ, 9 груд. 2022 р.) / за заг. ред. Л. Г. Комахи, В. С. Колтун, Ю. Ф. Дехтяренка. - Київ : Навч.-наук. ін-т публ. упр. та держ. служби Київ. нац. ун-ту імені Тараса Шевченка, 2022. - С. 84-85.
Keywords: місцеве самоврядування; демократичне правління; держава; країна; local self-government; democratic government; statе; country