Взаимосвязь статистических и лексических особенностей именных суффиксальных морфем в текстах научного функционального стиля (на материале английских текстов по химическому машиностроению, автомобилестроению и электротехнике) - Неврева, М. Н.; Неврева, Марія Миколаївна; Nevreva, M. N.; Дьяченко, Г. Ф.; Дьяченко, Галина Федорівна; Dyachenko, G. F.; Топчая, Н. И.; Топча, Наталія Іванівна; Topchaya, N. I. (Одеса, 2017)
Стаття описує результати аналізу суфіксальних іменних морфем, який проводився на базі текстів технічних спеціальностей, що належать до різних галузей наукового знання. Це дозволяє визначити рівень взаємодії їх статистичних і лексичних характеристик, а також отримати відомості, загальні для текстів наукового дискурсу в аспекті словотвірної типології іменників.

The article describes the results of comparative analysis of nominal suffix morphemes made on the basis of technical specialties, which are related to the different fields of scientific knowledge. This permits to indicate the level of interaction of their statistic and lexical characteristics as well as to obtain data common for the scientific discourse texts from the viewpoint of derivational typology of nouns.
Неврева М. Н. Взаимосвязь статистических и лексических особенностей именных суффиксальных морфем в текстах научного функционального стиля (на материале английских текстов по химическому машиностроению, автомобилестроению и электротехнике) / М. Н. Неврева, Г. Ф. Дьяченко, Н. И. Топчая // Одеський лінгвістичний вісник.– 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 176-180.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; лексичний шар; продуктивність; суфіксальна морфема; текстовий корпус; частота використання; frequency of usage; lexical layer; productivity; suffix morpheme; text corpus