Складносурядні речення в аспекті актуального членування - Вінтонів, М. О.; Винтонив, М. А.; Vintoniv, М. О. (Одеса : Гельветика, 2015)
У роботі прослідковано основні підходи до розгляду актуального членування складносурядного речення в сучасній лінгвістиці. Деталізовано засоби вираження макрореми та макротеми на рівні складного речення, а також розглянуто особливості зв'язку між тема-рематичними структурами в складносурядному реченні.
Вінтонів М. О. Складносурядні речення в аспекті актуального членування / М. О. Вінтонів // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 18-21.
Keywords: актуальне членування; складнеречення; складносурядне речення; структура; семантика; тема; рема; высказывание; актуальное членение; коммуникативная структура; сложносочинённое предложение; theme; rheme; actual division; communicative aspect; compound sentence