Співвідношення завдатку та авансу та проблеми їх застосування на практиці - Кінах, Дана Дмитрівна (Одеса: Фелікс, 2021)
Проаналізовано стан чинного законодавства України щодо правового регулювання завдатку та авансу, застосування їх на практиці. Визначено функції та правову природу завдатку та авансу, обгрунтовано доцільність удосконалення визначення завдатку і авансу у чинному законодавстві та правових наслідків невиконання договору.
Кінах Д. Д. Співвідношення завдатку та авансу та проблеми їх застосування на практиці / Д. Д. Кінах // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 97-101.
Keywords: завдаток; аванс; договірні зобов'язання; боржник; кредитор