Умови виникнення мовної гри на рівні прагматики (на матеріалі сучасної англомовної прози) - Блинова, І. А.; Блинова, Ірина Анатоліївна; Blynova, I. A. (My University, 2016)
Статтю присвячено дослідженню особливостей функціонування мовної гри в художньому прозовому дискурсі на мате- ріалі творів найяскравішого представника сучасної англомовної літератури – Курта Воннегута. Проаналізовано типові приклади навмисного обігравання мовних явищ на певних рівнях із метою створення комічного ефекту, що будується на порушенні параметрів моделі комунікативної ситуації Д. Хаймса.

The article deals with the investigation of the language play functioning in belles-lettres prose discourse on the material of the brightest representative in modern English literature – Kurt Vonnegut. Typical examples of linguistic phenomena intentional playing of words by the author at certain levels have been analyzed. They are based on the violation of D. Hymes’ model parameters of the communicative situatio
Блинова І. А. Умови виникнення мовної гри на рівні прагматики (на матеріалі сучасної англомовної прози) / І. А. Блинова // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 14-17.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; художній прозовий дискурс; комічне; комунікативна ситуація; мовна гра; ідіостиль; fiction prose discourse; comic effect; communicative situation; language play; idiostyle