Роль Гаазької конференції з міжнародного приватного права у підвищенні захисту прав дитини - Комарук, Інна Арсентіївна; Комарук, Инна Арсентьевна; Komaruk, Inna A. (My University, 2009)
У цій статті автор розглядає роль Гаазької конференції з міжнародного приватного права в уніфікації норм права в сфері сімейного права. Детально проаналізовано значення Гаазьких конвенцій з міжнародного приватного права в підвищенні захисту дітей, реалізації їх прав.

В этой статье автор рассматривает роль Гаагской конференции с международного частного права в унификации норм права в сфере семейного права. Детально проанализировано значение Гаагских конвенций с международного частого права в повышении защиты детей, реализации их прав.

In this article the author examines the role of the Hague conference on private international law in the unification of the legal regulations in the field of family law. The author analyses the importance of the Hague conventions on private international law in raising the rights of the child, realization of their rights.
Комарук І. А. Роль Гаазької конференції з міжнародного приватного права у підвищенні захисту прав дитини / І. А. Комарук // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 748-754.
Keywords: Гаазька конференція; міжнародне приватне право; захист прав дітей; Гаазькі конвенції у сфері сімейного права; сімейне право; аліментні зобов’язання; міждержавне усиновлення; Гаагская конференция; международное частное право; защита прав детей; Гаагские конвенции в сфере семейного права; алиментные обязательства; межгосударственное усыновление; Гаазька конференція з міжнародого приватного права; Гаагская конференция по международному частному праву; Hague Conference on Private International Law; The Hague Conference; private international law; protection of children's rights; Hague Conventions in the field of family law; maintenance obligations; intercountry adoption; семейное право; family law