Поняття правової класифікації - Адамова, Олена Семенівна; Адамова, Eлена Семёновна; Adamova, Olena S. (My University, 2015)
В статті аналізуються погляди вчених з різних сфер знань – філософів, лінгвістів та юристів – щодо визначення поняття класифікація та підстав поділу на класи, ряди, групи. Надається авторське бачення правової класифікації.

В статье анализируются взгляды ученых из разных сфер знаний – философов, лингвистов и юристов – относительно определения понятия классификация и оснований разделения на классы, ряды, группы. Предоставляется авторское виденье правовой классификации.

In the article the opinions of scientists are analysed from the different spheres of knowledge – philosophers, linguists and lawyers, in relation to determination of concept classification and grounds of dividing into classes, rows, groups. Author vision of legal classification is given.
Адамова О. С. Поняття правової класифікації / О. С. Адамова // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 19-24.
Keywords: класифікація; юридична техніка; поділ; ряди; групи; впорядкованість; теорія права; філософія; логіка; систематизація; классификация; юридическая техника; разделение; ряды; группы; упорядоченность; теория права; философия; логика; систематизация; classification; legal techniqu; division; rows; groups; efficiency; law theory; logic; systematization