Визначення стандартів діяльності органів прокуратури міжнародними нормативно-правовими актами як важливий напрям правового регулювання реформування органів прокуратури в Україні - Чаплинська, Ю. А.; Чаплинская, Ю. А.; Chaplynska, Yu. A. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті, на основі аналізу міжнародних нормативно-правових актів, розглянуто, яким чином визначення стандартів діяльності органів прокуратури міжнародними нормативно-правовими актами, впливає на нормативно-правове регулювання реформування органів прокуратури в Україні. Наголошено на їх важливій ролі під час реформування зазначеного органу державної влади в нашій державі. Визначено та розглянуто ключові міжнародні нормативно-правові акти, які визначають міжнародні стандарти діяльності прокуратури.

Определение стандартов деятельности органов прокуратуры международными нормативно-правовыми актами как важное направление правового регулирования реформирования органов прокуратуры в Украине. В статье, на основе анализа международных нормативно-правовых актов, рассмотрено, каким образом определение стандартов деятельности органов прокуратуры международными нормативно-правовыми актами, влияет на нормативно-правовое регулирование реформирования органов прокуратуры в Украине. Отмечена их важная роль при реформировании указанного органа государственной власти в нашем государстве. Определены и рассмотрены ключевые международные нормативно-правовые акты, которые определяют международные стандарты деятельности прокуратуры.

Specification of standards of prosecution bodies activities by international regulatory legal acts as a priority of legal regulation of prosecution bodies reforming in Ukraine. In the article, on the basis of the analysis of international normative legal acts, the way in which the definition of standards of activity of the prosecutor’s office is determined by international normative-legal acts, influences the legal regulation of the reform of the prosecutor’s offices in Ukraine. It is emphasized on their important role in reforming the said state authority in our state. The key international legal acts defining the international standards of the prosecutor’s office are determined and considered.
Чаплинська Ю. А. Визначення стандартів діяльності органів прокуратури міжнародними нормативно-правовими актами як важливий напрям правового регулювання реформування органів прокуратури в Україні / Ю. А. Чаплинська // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 21 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2018. – C. 130-136.
Keywords: стандарт; прокуратура; міжнародний нормативно-правовий акт; правове регулювання; реформування; стандарт; прокуратура; международный нормативно-правовой акт; правовое регулирование; реформирование; standard; prosecutor’s office; international normative-legal act; legal regulation; reforming