Депутатський імунітет та кримінальна відповідальність: європейський досвід - Шаранич, С. С.; Sharanych, S. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті проводиться порівняльно-правовий аналіз правових норм європейських країн, що регулюють сферу встановлення меж гарантій здійснення повноважень депутатів парламентів. Зокрема, вивчаються особливості дії депутатського імунітету та його межі у випадках притягнення до кримінальної відповідальності.
Шаранич С. С. Депутатський імунітет та кримінальна відповідальність: європейський досвід / С. С. Шаранич // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 462-467.
Keywords: депутатський імунітет; кримінальна відповідальність; європейські стандарти; інститут депутатського імунітету; парламент; кримінально-процесуальні заходи; депутатский иммунитет; уголовная ответственность; европейские стандарты; институт депутатского иммунитета; парламент; уголовно-процессуальные меры; immunity; criminal responsibility; European standards; institution of parliamentary immunity; parliament; criminal procedural measures