Щодо стимулювання інноваційної діяльності під час воєнного стану - Гофман, Олександр Рудольфович; Гофман, О. Р.; Hofman, Oleksandr R. (Одеса : Фенікс, 2026)
В умовах воєнного стану інноваційна діяльність втрачає суто ринкову спрямованість і набуває ознак стратегічної безпекової необхідності. Пріоритетом стають інновації подвійного призначення (dual-use technologies), що забезпечують потреби оборони та критичної інфраструктури, адже, «інноваційна діяльність в умовах воєнного часу характеризується певними особливостями і потребує, в першу чергу, виваженої державної політики, націленої на конкретні заходи підтримки та інвестування в інноваційні проєкти, особливо в пріоритетних сферах: ракетна техніка, безпілотна авіація та виробництво боєприпасів».
Гофман О. Р. Щодо стимулювання інноваційної діяльності під час воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 261-267. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33104
Keywords: інноваційна діяльність; інноваційна продукція; державна підтримка; державний контроль; господарське законодавство; воєнний стан; innovative activity; innovative products; state support; state control; economic legislation; martial law