Становлення парадигми міжнародного процесуального права у пострадянській правовій науці - Анцупова, Тетяна Олександрівна (My University, 2013)
Домінуючою в сучасній науці міжнародного права пострадянського простору є наукова позиція, відповідно до якої ототожнюються "міжнародний судовий (юрисдикційний) процес" і "міжнародне процесуальне право". Автор статті зазначає безперспективність такої позиції для розвитку міжнародної правової системи, схиляючись до загальнофілософського уявлення про процес як про комплекс послідовних дій або послідовних, змінюючих один одного,органічно взаємопов'язаних явищ.
Keywords: міжнародна правова система; матеріальність та процесуальність права; міжнародне процесуальне право; міжнародний правовий (юридичний) процес; международная правовая система; материальность и процессуальность права; международное процессуальное право; международный правовой (юридический) процесс; International Legal System; substantive and procedural law; International Procedural Law; International Legal (Jurisdictional) Process