Адвокатська етика - Деркач, А. О. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті здійснено теоретико-правовий аналіз моральних засад адвокатської діяльності, їх сутності та значення у професійній діяльності адвоката. Сформульовано поняття "моральні основи діяльності інституту адвокатури", під якими пропонується розуміти певні принципи належної поведінки в професійній діяльності адвоката, зокрема систему принципів і норм, їх значення у практичних випадках, коли правові норми не встановлюють конкретних правил поведінки.
Деркач А. О. Адвокатська етика / А. О. Деркач // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 318-319.
Keywords: адвокат; адвокатська діяльність; моральні засади; адвокатська етика