Адміністративно-правові механізми протидії домашньому насильству - Бевзюк, Ангеліна Костянтинівна; Бевзюк, А. К.; Bevziuk, Anhelina K. (Одеса : Фенікс, 2026)
Адміністративно-правовий механізм протидії домашньому насильству в Україні є ключовим елементом державної політики у сфері захисту прав людини. Зміст цього механізму становить сукупність правових норм, процедур і діяльності уповноважених суб’єктів, спрямованих на превенцію, припинення та мінімізацію наслідків домашнього насильства. Адміністративно-правовий механізм протидії домашньому насильству формує ефективну систему оперативного реагування та захисту постраждалих осіб. Водночас його подальший розвиток вимагає посилення ресурсного забезпечення, підвищення рівня міжвідомчої взаємодії та врахування викликів, пов’язаних із воєнним станом.
Бевзюк А. К. Адміністративно-правові механізми протидії домашньому насильству. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 66-68. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32973
Keywords: адміністративно-правовий механізм; домашнє насильство; постраждалі особи; кривдники; заборонний припис; обмежувальний припис; оцінка ризиків; суб’єкти взаємодії; воєнний стан; administrative-legal mechanism; domestic violence prevention; victims; offenders; restrictive measures; risk assessment; interaction of subjects; martial law