Категорія "сила" у доктрині міжнародного права - Камінський, Ігор Іванович; Каминский, Игорь Иванович; Kaminskyi, Ihor I. (My University, 2016)
Категорія «сила» здавна була об’єктом досліджень багатьох вчених-міжнародників, які вкладали у це поняття різний зміст. Тому стаття присвячена аналізу та систематизації підходів щодо поняття сили основних представників доктрини міжнародного права. На підставі цього проведено класифікацію таких поглядів за двома напрямками: атрибутивним та поведінковим.

Категория «сила» издавна была объектом исследований многих ученых-международников, которые вкладывали в это понятие разное содержание. Поэтому статья посвящена анализу и систематизации подходов касательно понятия силы главных представителей доктрины международного права. На этом основании проведена классификация таких взглядов по двум направлениям: атрибутивному и поведенческому.

Long since «force» category have been the object of research of many international law scholars, who have put the different meaning in this concept. Therefore the article is devoted to the analysis and systematization of approaches of main representatives of doctrine of international law in relation to the concept of «force». On this basis classification of such views on attributive and behavioral directions was done.
Камінський І. І. Категорія «сила» у доктрині міжнародного права / І. І. Камінський // Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України. – 2016. – №7. – С. 230-236.
Keywords: історія міжнародного права; доктрина міжнародного права; сила; атрибутивний підхід; поведінковий підхід; история международного права; доктрина международного права; сила; атрибутивный подход; поведенческий подход; history of international law; doctrine of international law; force; attributive approach; behavioral approach