Методика опису семантики дієслів з градаційним компонентом в англійській мові - Бердіна, О. О.; Бердіна, Ольга Олександрівна; Berdina, O. A. (Одеса, 2016)
Статтю присвячено методиці опису семантики дієслів з градаційним компонентом в англійській мові. Аналізуються основні етапи й особливості дослідження градаційних дієслів. Визначено підходи до вивчення дієслів із градаційною семантикою в англійській мові.

The given article deals with the investigation of the describing the semantics of verbs with gradual component in English. The focus is made on the main stages and features of the gradual verbs studying. The main approaches to the researching of verbs with gradual semantics in English have been considered.
Бердіна О. О. Методика опису семантики дієслів з градаційним компонентом в англійській мові / О. О. Бердіна // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 19-23.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; критерії добору; лінгвокогнітивний підхід; діахронічний підхід; семантична еволюція; градація; criteria for the forming corpus; lingvo-cognitive approach; diachronic approach; semantic evolution; gradation