Вступ до приватного права : навчально-методичний посібник - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Є. О.; Давидова, Ірина Віталіївна; Давидова, I. В.; Сафончик, Оксана Іванівна; Сафончик, О. І.; Чанишева, Аліна Рашидівна; Чанишева, А. Р.; Берназ-Лукавецька, Олена Михайлівна; Берназ-Лукавецька, О. М.; Завальнюк, Сергій Володимирович; Завальнюк, С. В.; et al. (Одеса : Фенікс, 2019)
У навчально-методичному посібнику містяться матеріали, що відповідають навчальній дисципліні «Вступ до приватного права», розробленій відповідно до програми для здобувачів вищої всвіти (ІІ курс факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія»). Посібник містить програму навчальної дисципліни з методичними вказівками за кожною темою, плани практичних занять і завдання для самостійної роботи. У посібнику наведено перелік рекомендованої літератури, яка може бути використана при підготовці до практичних занять та іспиту.Навчально-методичний посібник розрахований на здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників вищих юридичних навчальних закладів.
Вступ до приватного права : навчально-методичний посібник / Є. О. Харитонов, І. В. Давидова, О. І. Сафончик та ін.; за ред. Є. О. Харитонова. – Одеса : Фенікс, 2019. – 200 с.
Keywords: методологічні основи дослідження приватного права; цивільне право та цивільне законодавство; Європейські традиції права; прогалини у цивільному законодавстві; регулятивні правовідносини у сфері приватного права; приватна особа, як суб’єкт правовідносин; поняття правочину; право приватної власності; методологические основы исследования частного права; гражданское право и гражданское законодательство; Европейские традиции права; пробелы в гражданском законодательстве; регулятивные правоотношения в сфере частного права; частное лицо, как субъект правоотношений; понятие сделки; право частной собственности; methodological bases of research of private law; civil law; European traditions of law; gaps in civil law; regulatory legal relations in the field of private law; an individual as a subject of legal relations; the concept of transaction; private property rights; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE