Сучасні виклики та напрямки розвитку міжнародного гуманітарного права в умовах глобалізації - Березнер, В. В.; Березнєр, В. В.; Berezner, V. V. (Одеса, 2010)
Автор статті вважає необхідним укладання нових додаткових протоколів до Женевських конвенцій 1949 року, наприклад, з питань міжнародного контролю над дотриманням норм міжнародного гуманітарного права, методів і процедур за побігання збройних конфліктів як вираження глибинних інтересів народів у сфері затвердження культури сучасних міжнародних відносин. Україна як продовжувач гуманістичних традицій захисту жертв війни й обмеження її жорстокостей могла б виступити ініціатором скликання нової міжнародної конференції по кодифікації норм міжнародного гуманітарного права.
Березнер В. В. Сучасні виклики та напрямки розвитку міжнародного гуманітарного права в умовах глобалізації / В. В. Березнер // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 229-231.
Keywords: міжнародне гуманітарне право; глобалізація; Женевська конвенція про поводження з військовополоненими; положення про обмін військовополоненими; запобігання збройним конфліктам; захист жерт війни; кодифікація норм міжнародного гуманітарного права; международное гуманитарное право; глобализация; Женевская конвенция о обращении с военнопленными; положение об обмене военнопленных; предотвращение вооруженных конфликтов; защита жерт войны; кодификация норм международного права; international humanitarian law; globalization; The Geneva Convention relative to the Treatment of Prisoners of War; provision for exchange of prisoners of war; Prevention of Armed Conflict; Protection of War Victims; codification of international law