Сучасні методи ідентифікації особи невідомого злочинця, причетного до захоплення та умисного вбивства заручників - Мунтяну, Юліан; Muntianu, Yulian (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У роботі розглядаються сучасні методи ідентифікації осіб, причетних до захоплення та умисного вбивства заручників. Аналізуються перспективи використання ШІ, систем відеоспостереження, методологій OSINT та профайлінгу, що забезпечують швидке встановлення злочинця та підвищують ефективність досудового розслідування. The paper examines modern methods of identifying persons involved in the capture and murder of hostages. The prospects for using AI, video surveillance systems, OSINT methodologies and profiling are analyzed, which ensure the rapid identification of the criminal and increase the effectiveness of the pre-trial investigation.
Modern methods of identification of an unknown criminal involved in the capture and murder of hostages
Мунтяну Ю. Сучасні методи ідентифікації особи невідомого злочинця, причетного до захоплення та умисного вбивства заручників / Ю. Мунтяну // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 216-219. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31230
Keywords: розслідування захоплення та умисного вбивства заручників; цифрова криміналістика; штучний інтелект; OSINT; investigation of the capture and murder of hostages; digital forensics; artificial intelligence