Робоча програма навчальної дисципліни Педагогіка та етика професійної діяльності. Галузь знань 01 «Освіта/Педагогіка». Спеціальність 014.09 – «Середня освіта (Інформатика)». Освітня програма «Інформатика та програмування». Другий (магістерський) рівень - Єрмакова, Світлана Станіславівна (Одеса, 2024)
Нові завдання, поставлені перед вищою школою, вимагають пошуку шляхів вдосконалення навчального процесу у вищих закладах освіти. Перехід до реалізації нової парадигми вищої освіти означає оновлення всіх її сторін: змісту, форм організації, методів і засобів навчання, а найважливіше – підготовки науково-педагогічних працівників. Навчальна дисципліна «Педагогіка та етика професійної діяльності» передбачає розв'язання низки завдань фундаментальної та прикладної професійної підготовки фахівців, їхньої готовності до викладацької діяльності, зокрема: опанування системою знань про закономірності освітнього процесу, професійної підготовки висококваліфікованих і конкурентоспроможних фахівців у галузі освіти відповідно до вітчизняних та європейських стандартів; основи управління педагогічним процесом у навчальному закладі; форми, методи і засоби формування особистості майбутнього фахівця; професійно-педагогічну діяльність викладача вищої школи, розвиток професійно-педагогічних умінь.
Єрмакова С. С. Робоча програма навчальної дисципліни Педагогіка та етика професійної діяльності. Галузь знань 01 «Освіта/Педагогіка». Спеціальність 014.09 – «Середня освіта (Інформатика)». Освітня програма «Інформатика та програмування». Другий (магістерський) рівень / С. С. Єрмакова ; Міжнар. гуманітар. ун-т. – Одеса, 2024. – 14 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28507
Keywords: вирішення складних фахових завдань (практичних та дослідницьких); оціально-психологічні явища вищої школи