Проблеми визначення та законодавчого закріплення основних прав працівника у проекті Трудового кодексу України - Краснов, Єгор Володимирович; Краснов, Егор Владимировичr; Krasnov, Yegor V. (My University, 2015)
Досліджено перелік основних трудових прав, закріплений у проекті Трудового кодексу України. Звертається увага на позитивні моменти спроби нормативного закріплення переліку основних трудових прав працівників. Висловлено зауваження щодо переліку та змісту основних трудових прав працівників. Наголошується, що вста новлення вичерпного переліку основних прав працівників є необгрунтованим та недоцільним. Зроблено висно вок про необхідність вдосконалення та розвитку положень проекту Трудового кодексу України, які визначають основні трудові права працівників та внесено відповідні пропозиції.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; права людини; основні трудові права; право на працю; права працівників; трудові правовідносини; права человека; основные трудовые права; право на труд; права работников; трудовые правоотношения; human rights; basic labour rights; workers' rights; labour relations