Профспілки, їх об'єднання як суб'єкти колективних трудових правовідносин - Чанишева, Галія Інсафівна (My University, 2013)
У статті визначається суб'ктний склад колективних трудових правовідносин. На підставі аналізу актів чинного трудового законодавства України дається характеристика правового статусу профспілок як суб'єктів колективних трудових правовідносин. Вносяться пропозиції щодо його закріплення у проекті Трудового кодексу України.
Keywords: колективні трудові правовідносини; суб'єкти колективних трудових правовідносин; профспілки; їх об'єднання; правовий статус профспілок; їх об'єднань; коллективные трудовые правоотношения; субъекты коллективных трудовых правоотношений; профсоюзы; их объединения; правовой статус профсоюзов; их объединений; collective labour relations; subjects of collective labour relations; labour unions; their associations; legal status of labour unions; their associations