Класифікація засобів публічного адміністрування в сфері лотереї - Лиськов, М. О.; Лыськов, М. А.; Lyskov, M. O. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
В даній науковій статті досліджено поняття "засобів публічного адміністрування в сфері лотереї", визначено їх особливості та види. Серед засобів публічного адміністрування лотерейної сфери виділено: 1) ліцензування господарської діяльності у сфері лотереї; 2) контроль та нагляд у сфері лотереї; 3) державна монополія на регулювання лотерейної сфери; 4) сертифікація грального обладнання та програмного забезпечення до нього; 5) відповідальність за порушення правил лотерейної сфери.

Класификация средств публичного администрирования в сфере лотереи. В данной научной статье исследовано понятие "средств публичного администрирования в сфере лотереи", определены их особенности и виды. Среди средств публичного администрирования лотерейной сферы выделено: 1) лицензирование хозяйственной деятельности в сфере лотереи; 2) контроль и надзор в сфере лотереи; 3) государственная монополия на регулирование лотерейной сферы; 4) сертификация игрового оборудования и программного обеспечения к нему; 5) ответственность за нарушение правил лотерейной сферы.

Classification of public administration in the field of lotteries. In this scientific article the term „means of public administration in the area of lotteries“, defined by their features and types. Among the means of public administration lottery areas highlighted: 1) licensing of economic activities in the lottery; 2) control and supervision in the lottery; 3) state monopoly on the regulation of lottery areas; 4) certification of gambling equipment and software to it; 5) liability for violation of lottery sector.
Лиськов М. О. Класифікація засобів публічного адміністрування в сфері лотереї / М. О. Лиськов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 86-91.
Keywords: лотерея; засоби; публічне адміністрування; монополія; ліцензування; сертифікація; адміністративна відповідальність; лотерея; средства; публичное администрирование; монополия; лицензирование; сертификация; административная ответственность; lottery agents; public administration; monopoly; licensing; certification; administrative responsibility