Професійно важливі якості психолога : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Капелюшний, В. Л. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Магістерський дослідницький проект присвячений вивченню психологічним особливостям цифрової грамотності психолог. Задачі, що розглядаються в цій роботі підтверджують і доводять, що цифроваграмотність психолога є однією із головних компетенцій фахівця. В даній роботі проведено було проаналізовано цифрову грамотність психолога та його головні складові елементи такі як: цифрові уміння, цифрові навички та цифрові знання. Новизна цієї роботи полягає в тому, що були визначені нові види цифрових умінь, навичок і знань психолога та зроблена їх детальна класифікація. Основні положення магістерського проекту можуть бути використані для наповнення відповідних розділів курсу «Кібербезпека» стосовно цифрової грамотності психолога. Також доцільно запровадити вивчення дисципліни «Інформаційні технології для психологів», яка буде включати вивчення умінь, навичок і знань в діджитал-сфері. Крім того, отримані результати можуть бути використані у практичній діяльності психолога щодо використання цифрових інструментів. The tasks considered in this work confirm and prove that the digital literacy of a psychologist is one of the main competencies of a specialist. In this work, the digital literacy of a psychologist and its main constituent elements were analyzed, such as: digital skills, digital skills and digital knowledge. The novelty of this work lies in the fact that new types of digital skills, skills and knowledge of a psychologist were identified and their detailed classification was made. The main provisions of the master's project can be used to fill the relevant sections of the "Cybersecurity" course in relation to the psychologist's digital literacy. It is also advisable to introduce the study of the discipline "Information technologies for psychologists", which will include the study of abilities, skills and knowledge in the digital sphere. In addition, the obtained results can be used in the practical activities of a psychologist regarding the use of digital tools.
Психологічні особливості цифрової грамотності психолога : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія»
Капелюшний В. Л. Професійно важливі якості психолога : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / В. Л. Капелюшний. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 53 с.
Keywords: цифрова грамотність; цифрові уміння; цифрові навички; цифрові знання; діджиталізація; цифрові інструменти; digital literacy; digital skills; digital knowledge; digitalization; digital tools