Психологічний профіль особи, яка вчинила протиправне діяння: можливості використання штучного інтелекту в криміналістичному аналізі поведінки - Павзюк, Анатолій Анатолійович; Павзюк, А. А.; Pavziuk, Anatolii A. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено можливості використання технологій штучного інтелекту для формування психологічного профілю особи, яка вчинила протиправне діяння. Розглянуто значення цифрових слідів, поведінкових моделей, комунікативних ознак та інформаційно–аналітичних систем у криміналістичному аналізі особистості правопорушника. Акцентовано увагу на тому, що штучний інтелект може використовуватися як допоміжний інструмент для виявлення закономірностей поведінки, прогнозування можливих дій особи та оптимізації розслідування кримінальних правопорушень. Підкреслено необхідність поєднання цифрових технологій із професійною оцінкою психолога, криміналіста та слідчого. The theses examine the possibilities of using artificial intelligence technologies to form a psychological profile of a person who has committed an unlawful act. The importance of digital traces, behavioral models, communicative features and information–analytical systems in forensic personality analysis is considered. It is emphasized that artificial intelligence can be used as an auxiliary tool for identifying behavioral patterns, predicting possible actions of a person and optimizing the investigation of criminal offenses. The need to combine digital technologies with the professional assessment of a psychologist, criminalist and investigator is emphasized.
Павзюк А. Психологічний профіль особи, яка вчинила протиправне діяння: можливості використання штучного інтелекту в криміналістичному аналізі поведінки. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 465-469. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33555
Keywords: психологічний профіль; штучний інтелект; криміналістичний аналіз; поведінка правопорушника; цифрові сліди; профайлінг; кримінальне провадження; psychological profile; artificial intelligence; forensic analysis; offender behavior; digital traces; profiling; criminal proceedings