Основи римського приватного права: навчально-методичний посібник - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Є. О.; Давидова, Ірина Віталіївна; Давидова, I. В.; Сафончик, Оксана Іванівна; Сафончик, О. І.; Берназ-Лукавецька, Олена Михайлівна; Берназ-Лукавецька, О. М.; Глиняна, Катерина Михайлівна; Глиняна, К. М.; Зубар, Володимир Михайлович; Зубар, В. М.; et al. (Одеса : Фенікс, 2019)
У навчально-методичному посібнику містяться матеріали, що відповідають вимогам навчальної дисципліни «Основи римського приватного права», які розроблені відповідно до освітньої програми підготовки здобувачів вищої освіти ступеня бакалавр (1 курс факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету «Одеська юридична академія»). Посібник містить програму навчальної дисципліни з методичними вказівками за кожною темою, плани практичних занять, питання для самостійної роботи здобувачів вищої освіти. У посібнику наведено перелік рекомендованої літератури, яка може бути використана при підготовці до практичних занять, виконання самостійної роботи, іспиту. Навчально-методичний посібник розрахований на здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів юридичної освіти.
Основи римського приватного права : навчально-методичний посібник / Є. О. Харитонов, І. В. Давидова, О. І. Сафончик та ін.; за ред. Є. О. Харитонова. – Одеса : Фенікс, 2019.– 296 с.
Keywords: особи (persone) римському приватному праві; сімейні правовідносини у римському приватному праві; речі (res) у римському приватному праві; зобов’язання (obligatio) у римському приватному праві; рецепція римського приватного права; форми римського права; концепт римського приватного права; лица (persone) в римском частном праве; семейные правоотношения в римском частном праве; вещи (res) в римском частном праве; обязательства (obligatio) в римском частном праве; договоры (contractus) в римском частном праве; наследование в римском частном праве; рецепция римского частного права; формы римского права; концепт римского частного права; договори (contractus) у римському приватному праві; спадкування у римському приватному праві; person (persone) Roman private law; family relations in Roman private law; things (res) in Roman private law; obligation (obligatio) in Roman private law; contracts (contractus) in Roman private law; inheritance in Roman private law; reception of Roman private law; forms of Roman law; the concept of Roman private law