Можливості комп’ютерно-технічної експертизи при дослідженні цифрових доказів - Колодіна, Анна Сергіївна; Колодіна, А. С.; Kolodina, Anna S. (Одеса : Фенікс, 2026)
У зв’язку з цифровізацією суспільства, можна помітити як зростає кількість кримінальних правопорушень пов’язаних з використанням електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку, ускладняються злочинні технології, що зумовлює необхідність удосконалення засобів розслідування такого виду кримінальних правопорушень. Кіберзлочини на сьогоднішній день є найдинамічнішою формою злочинних проявів.
Колодіна А. С. Можливості комп’ютерно-технічної експертизи при дослідженні цифрових доказів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 602-605. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33299
Keywords: цифрова криміналістика; цифрові докази; спеціальні знання; комп’ютерно-технічна експертиза; кіберзлочинність; цифрові сліди; цифрова інформація; digital forensics; digital evidence; specialized knowledge; computer forensics; cybercrime; digital traces; digital information