Поділ державної влади за принципом конституціоналізму - Арабаджи, Н. Б.; Дюпіна, А. О. (Видавничий дім: Гельветика, 2022)
У статті досліджуються проблеми конституційно-правового забезпечення принципу поділу державної влади і регулювання відносин між різними ланками та органами державної влади. Нові напрямки дослідження конституційного права розглядають конституціоналізм із точки зору антропоцентризму, беручи за основу функціонування держави на фундаменті людського чинника, тобто знань, умінь, навичок суб’єкта публічної влади у процесі реалізації ним своїх повноважень (прав, обов’язків, дискреційні повноваження, заборон та іншого).
Арабаджи Н. Б. Поділ державної влади за принципом конституціоналізму / Н. Б. Арабаджи, А. О. Дюпіна // «Чорноморські наукові студії»: матер. VIII Всеукраїнської мультидисциплінарної конференції ( м. Одеса 24 червня 2022 року) / Одеса: Гельветика, 2022. – С. 13-15.
Keywords: конституційно-правове регулювання; конституційне право; органи державної влади; принцип поділу влади; конституціоналізм