Особливості вилучення волатильних даних з IoT–пристроїв - Пірог, Олександр; Piroh, Oleksandr (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах розглянуто особливості вилучення волатильних даних з IoT–пристроїв під час проведення цифрових розслідувань та огляду місця події. Проаналізовано основні категорії волатильних цифрових артефактів, що можуть мати доказове значення для слідства, а також сучасні проблеми їх виявлення, фіксації та збереження. Особливу увагу приділено енергозалежним даним сучасних edge IoT–пристроїв, які виконують локальну обробку та тимчасове зберігання інформації. The abstract examines the peculiarities of volatile data acquisition from IoT devices during digital investigations and crime scene examination. The main categories of volatile digital artifacts with evidential value are analyzed, along with current challenges related to their identification, preservation, and acquisition. Particular attention is paid to volatile data generated by modern edge IoT devices performing local processing and temporary storage of information.
Features of volatile data acquisition from IoT devices
Пірог О. Особливості вилучення волатильних даних з IoT–пристроїв. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 268-272. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33566
Keywords: IoT; цифрова криміналістика; волатильні дані; огляд місця події; цифрові докази; digital forensics; volatile data; crime scene examination; digital evidence