Управління бізнес-проєктами : методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальність В3 «Менеджмент» / 073 «Менеджмент» - Горбаченко, Станіслав Анатолійович; Разінкін, Нікіта Сергійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Управління бізнес-проєктами є ключовою дисципліною, що забезпечує формування навичок ефективного планування, реалізації та контролю проєктів у динамічному бізнес-середовищі. Ця дисципліна охоплює аналіз сучасних методологій управління, таких як Agile, Scrum та Waterfall, а також використання цифрових технологій, зокрема спеціалізованого програмного забезпечення, Big Data та штучного інтелекту, для оптимізації проєктних процесів. Вона вимагає від студентів уміння розробляти бізнес-плани, оцінювати ризики, управляти фінансовими ресурсами та забезпечувати кібербезпеку проєктів, що є критично важливим у сучасних умовах цифрової трансформації. Окрім цього, дисципліна сприяє розвитку лідерських якостей, навичок командної роботи та здатності приймати стратегічні рішення в умовах невизначеності, що необхідно для взаємодії з різними стейкхолдерами, включаючи представників бізнесу та державних структур. Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня.
Горбаченко С. А. Управління бізнес-проєктами : метод. реком. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, спец. В3 «Менеджмент» / 073 «Менеджмент» / С. А. Горбаченко, Н. С. Разінкін ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса, 2025. – 37 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30896
Keywords: моделювання ризиків; оптимізація ресурсів та забезпечення кібербезпеки; проєктний менеджмент; IT-сфера; стратегічне управління; кейс метод; моделювання бізнес-процесів; презентація