Примирення з потерпілим: актуальні питання у світлі проєкту КК України - Орловська, Наталя Анатоліївна; Орловська, Н. А.; Orlovska, Natalia A. (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
Стаття присвячена особливостям кримінально-правового регулювання примирення винного з потерпілим у діючому законодавстві та проєкті КК 2021 р. Авторське бачення проблематики подається через призму міжнародно-правових стандартів відновного правосуддя та правових позицій судів України. Підкреслюється специфіка правової природи примирення та угоди про примирення. Зазначена угода розглядається як нормативно-правовий договір, обов’язковою умовою якого є примирення учасників кримінально-правового конфлікту.

The article is devoted to the criminal legal regulation peculiarities concerning delinquent and victim conciliation in accordance to current legislation and the Criminal Code draft of 2021. The author’s vision of the problem is given through the prism of international legal standards of restorative justice and the legal positions of the courts of Ukraine. The specificity of the legal nature of conciliation and conciliation agreement is emphasized. This agreement is considered as a normative legal agreement. Its prerequisite is the criminal legal regulation parties’ conciliation.
Орловська Н. А. Примирення з потерпілим: актуальні питання у світлі проєкту КК України / Н. А. Орловська // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 41-49.
Keywords: потерпілий; примирення; угода про примирення; усунення кримінально-правових обтяжень; проєкт КК; victim; criminal legal encumbrances elimination; the СС draft; conciliation; conciliation agreement; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE