Принципи DCFR та сучасна концепція довірчої власності (трасту) в Україні - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Kateryna H. (My University, 2015)
У статті досліджується поняттядовірчої власності (трасту) за Модельними правилами європейського приватного права. Проаналізовано правове регулювання довірчої власності за законодавством деяких європейських країн. Проведено порівняння англоамериканського трасту та континентальної моделі довірчої власності. Наведено рекомендації щодо вдосконалення правового регулювання довірчої власності за законодавством України.

В статье исследуется понятие доверительной собственности (траста) в Модельных правилах европейского частного права. Проанализировано правовое регулирование доверительной собственности по законодательству некоторых европейских стран. Проведено сравнение англо-американского траста и континентальной модели доверительной собственности. Даны рекомендации по совершенствованию правового регулирования доверительной собственности по законодательству Украины.

In this article the concept of fiduciary property (trust) in the Model rules of the European private law is investigated. Legal regulation of fiduciary property by the legislation of some European countries is analyzed. Comparison of an AngloAmerican trust and continental model of fiduciary property is carried out. Recommendations about improvement of legal regulation of fiduciary property in the Ukrainian legislation are made.
Некіт К. Г. Принципи DCFR та сучасна концепція довірчої власності (трасту) в Україні / К. Г. Некіт // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 171-174.
Keywords: довірча власність; довірче управління; траст; європейське приватне право; принципи DCFR; континентальна модель довірчої власності; доверительная собственность; доверительное управление; траст; европейское частное право; принципы DCFR; континентальная модель доверительной собственности; fiduciary propert; trust managemen; European private law; principles of DCFR; continental model of trust