Адаптивне навчання в курсі інформатики та програмування - Горбачов, В. Е.; Хнюнін, С. Г.; Більдюгіна, С. С.; Горбачов, П. В. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
У статті розглядаються ключові тренди формування майбутньої освіти, аналізуються такі аспекти як, персоналізоване навчання, штучний інтелект, адаптивні освітні технології, штучний інтелект в дидактиці, віртуальна і доповнена реальність, а також розвиток навичок 21 століття. Особлива увага приділяється впливу цих технологій на трансформацію особистості сучасного педагога і здобувача освітніх послуг, а також на доступність і інклюзивність освіти. Прогнозується як саме інтеграція даних трендів може призвести до створення більш гнучких, ефективних освітніх систем, спроможних відповідати викликам швидкозмінному світу.
Горбачов В. Е. Адаптивне навчання в курсі інформатики та програмування / В. Е. Горбачов, С. Г. Хнюнін, С. С. Більдюгіна, П. В. Горбачов // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 106-109. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30126
Keywords: адаптивне навчання; інформатика; програмування; адаптивний метод навчання інформатики і програмування