Програма гармонізації та уніфікації корпоративного права Європейського Союзу - Петренко, В. С.; Petrenko, V. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена визначенню загальних тенденцій та особливостей гармонізації та уніфікації корпоративного права Європейського Союзу, а також дослідженню наукових проблем щодо забезпечення принципу свободи заснування компаній на території ЄС, аналізу директи в у цій галузі та статутів європейських юридичних осіб.
Петренко В. С. Програма гармонізації та уніфікації корпоративного права Європейського Союзу / В. С. Петренко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 30-35.
Keywords: юридична особа; корпоративне право; Європейський Союз; юридическое лицо; корпоративное право; Европейский Союз; legal entity; corporate law; the European