Припинення опіки та звільнення опікуна за цивільним законодавством України - Прутян, Д. С.; Prutian, D. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена комплексному вивченню інституту опіки, особлива увага приділяється порядку припинення опіки та звільненню опікуна, на основі аналізу чинного законодавства визначаються основні підстави припинення опіки; виходячи з діючого законодавства аналізу та судової практики визначаються підстави та порядок звільнення опікуна з метою забезпечення справді якісного захисту прав та законних інтересів малолітніх осіб, які позбавлені батьківського піклування, та фізичних осіб, які визнані недієздатними.
Прутян Д. С. Припинення опіки та звільнення опікуна за цивільним законодавством України / Д. С. Прутян // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 179-186.
Keywords: опіка; умови звільнення опікуна; припинення опіки; малолітні особи; недієздатні фізичні особи; суб'єктивні обов'язки; суб'єктивні обов'язки; цивільне право; цивільно-правовий статус; опека; основания увольнения опекуна; прекращение опеки; малолетние лица; недееспособные физические лица; права; субъективные обязанности; гражданское право; гражданско-правовой статус; custody; conditions of the dismissal of the custodian; termination of custody; minors; incapable individuals; rights; subjective duties; civil law; civil - legal status