Методи програмного забезпечення цілісності електронних документів - Єрьоменко, Анастасія Русланівна; Єрьоменко, А. Р.; Yeromenko, Anastasiia R. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Розглянуто сучасні підходи до захисту цілісності електронних документів, зокрема новітні криптографічні методи, інтеграцію штучного інтелекту, використання блокчейну та перспективи впровадження постквантових технологій. Підкреслено необхідність переходу від класичних централізованих моделей до децентралізованих систем із високим рівнем довіри. Проаналізовано внутрішні дослідження та практичні приклади впровадження.
Єрьоменко А. Р. Методи програмного забезпечення цілісності електронних документів / А. Р. Єрьоменко // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 82-85. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30139
Keywords: захист цілісності електронних документів; блокчейн та децентралізація; гомоморфне шифрування; постквантова криптографія