Захист інформаційних прав людини в контексті практики Європейського суду з прав людини - Войтович, Павло Петрович; Войтович, Павел Петрович; Voitovich, Pavlo P. (Одеса : Фенікс, 2012)
Стаття присвячена аналізу практики Європейського Суду з прав людини в галузі інформаційних прав, як провідного регіонального і міжнародного органу правосуддя в системі міжнародно-правового захисту інформаційних прав людини. Автор приходить до висновку, що розвиток міжнародного права, зокрема і завдяки діяльності Європейського Суду, відбувається у напрямку надання нормам права, що регулюють права людини, у тому числі інформаційні, статусу загальнообов’язкової норми міжнародного права.

Статья посвящена анализу практики Европейского Суда по правам человека в сфере информационных прав, как ведущего регионального и международного органа правосудия в системе международноправовой защиты информационных прав человека. Автор приходит к выводу, что развитие международного права, в частности и благодаря деятельности Европейского Суда, происходит в направлении придания нормам права, регулирующим права человека, в том числе информационные, статуса общеобязательной нормы международного права.

The article is devoted to the analysis of the practice of the European Court of Human Rights in the sphere of informational rights, as a leading regional and international judicial body in the mechanism of informational rights legal protection. The author makes a conclusion that the development of international law (in particular through the activity of the European Court of Human Rights) goes for making the rules of law regulating human rights including informational rights, the status of peremptory norm of international law.
Войтович П. П. Захист інформаційних прав людини в контексті практики Європейського суду з прав людини / П. П. Войтович // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 438-448.
Keywords: інформаційні права людини; право на інформацію; захист інформаційних прав; універсальний механізм захисту інформаційних прав людини; регіональні механізми захисту інформаційних прав; Європейський Суд з прав людини; права людини; jus cogens; информационные права человека; право на информацию; защита информационных прав; универсальный механизм защиты информационных прав человека; региональные механизмы защиты информационных прав; Европейский Суд по правам человека; права человека; jus cogens; informational rights; right to information; informational rights protection; universal mechanism for informational rights protection; regional mechanisms for informational rights protection; European Court of Human Rights; human rights; jus cogens