Використання штучного інтелекту в цивільному судочинстві України - Дрогозюк, Крістіна Борисівна; Дрогозюк, К. Б.; Drohoziuk, Kristina B. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасний етап розвитку правової системи України характеризується активним впровадженням цифрових технологій у сферу судочинства. Одним із найбільш перспективних напрямів є використання штучного інтелекту у цивільному судочинстві. Цифровізація правосуддя зумовлює необхідність переосмислення традиційних процесуальних інститутів, адаптації законодавства та вироблення нових підходів до забезпечення ефективності судового захисту прав і свобод людини.
Дрогозюк К. Б. Використання штучного інтелекту в цивільному судочинстві України. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 173-176. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33026
Keywords: цифровізація; штучний інтелект; цивільне судочинство; інформаційні технології; судова система; правова реформа; доступ до правосуддя; digitalization; artificial intelligence; civil procedure; access to justice; information technology; judiciary