Визначення токсичних властивостей похідних нафталіміду – індукторів інтерферону та противірусних агентів - Кучеренко, Микола; Глущенко, Вікторія; Ковтуняк, Катерина (Geneva, Switzerland, 2021)
Інфекційні захворювання, в першу чергу вірусні, є проблемою, яка постійно турбує людство. Епідемії та загрози їх виникнення, спричиняють значні моральні та матеріальні збитки, шкодять здоров’ю людей, загрожують їхньому життю, призводять до перекосів суспільної свідомості. Тому створення нових засобів протиінфекційної терапії та профілактики посідає одне з перших місць в списку першочергових завдань медичної хімії та фармацевтичної промисловості.
Глущенко В. Визначення токсичних властивостей похідних нафталіміду – індукторів інтерферону та противірусних агентів / В. Глущенко, М. Кучеренко, К. Ковтуняк // Trends and prospects development of science and practice in modern environment : abstracts of the X International Science Conference (November 22 – 24, 2021). - Geneva, Switzerland, 2021. – С. 211-212.
Keywords: інфекційні захворювання; дослідження гострої токсичності; похідні нафтиламіду; похідні аміноалкілнафталіміду; основні аміди нафталімідогліцину