Інтелектуальна система формування зображень : бакалаврська робота - Вогністий Олег Валентинович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 46 сторінках основного тексту, містить 3 розділи, 28 рисунків та 10 використаних джерел. Метою роботи є розроблення інтелектуальної системи формування зображення, яка .Об’єкт дослідження – інтелектуальна система формування зображень. Предмет дослідження – засоби розробки інтелектуальної системи оброки зображень. У кваліфікаційної роботі розроблена інтелектуальна система формування зображень, засобами мови програмування Python та бібліотек PyQt5 і OpenCV. Перший розділ роботи присвячений аналізу предметної області дослідження та обрано засоби розробки інтелектуальної системи формування зображень. Визначені функціональні та нефункціональні вимоги. В другому розділі виконано проєктування інтелектуальної системи формування зображень. Розглянута архітектура інформаційної системи. Побудовано алгоритм розпізнавання контурів об’єктів на зображенні. Проаналізовані існуючі способи виділення контурів на зображенні. Третій розділ присвячений процесу розробки та тестування програмного продукту, який був створений для реалізації системи формування зображень. Створена система надає можливість завантажувати зображення, автоматично визначати контури предметів на зображенні і створювати викрійку обраного об'єкта за введеними параметрами. The qualification work is laid out on 46 pages of the main text, contains 3 chapters, 28 figures and 10 used sources. The purpose of the work is to develop an intelligent system of image formation, which The object of research is an intelligent system of image formation. The subject of the study is the means of developing an intellectual system of image rendering. In the qualification work, an intelligent image formation system was developed using the Python programming language and the PyQt5 and OpenCV libraries. The first section of the work is devoted to the analysis of the subject area of research and the means of developing an intelligent system of image formation are selected. Functional and non-functional requirements are defined. In the second section, the design of an intelligent system of image formation is performed. The considered architecture of the information system. An algorithm for recognizing contours of objects in the image was built. The existing methods of selecting contours on the image are analyzed. The third section is devoted to the process of development and testing of the software product, which was created to implement the imaging system. The created system provides an opportunity to download images, automatically determine the contours of objects in the image and create a pattern of the selected object according to the entered parameters.
Вогністий О. В. Інтелектуальна система формування зображень : бакалаврська робота / О. В. Вогністий. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 46 с.
Keywords: зображення; контур; інтелектуальна система; розпізнавання образів; Python; PyQt5; OpenCV; image, contour, intelligent system, pattern recognition, Python, PyQt5, OpenCV