Кримінальна відповідальність за контрабанду: напрямки вдосконалення - Забавський, Дмитро Олександрович; Забавський, Д. О.; Zabavskyi, Dmytro O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Необхідні певні законодавчі кроки щодо зміни кримінально-правової природи переміщення через митний кордон України таких предметів як отруйні та сильнодіючі речовини, вибухові та радіоактивні речовини, зброя та боєприпаси, спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації та лісоматеріали і цінні породи дерев з позиціонуванням їх як посягань на здоров’я населення, громадську безпеку, авторитет органів державної влади та довкілля відповідно.
Забавський Д. О. Кримінальна відповідальність за контрабанду: напрямки вдосконалення. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 469-472. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33318
Keywords: контрабанда; кримінальна відповідальність; об’єкт контрабанди; предмет контрабанди; способи контрабанди; напрямки вдосконалення; smuggling; criminal liability; object of smuggling; subject of smuggling; methods of smuggling; areas of improvement