Щодо питання визначення лінгвістичних ознак закликів до підтримки рішень та/або дій держави агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора - Кривенченко, Дарʼя; Kryvenchenko, Daria; Семко, Юлія; Semko, Yuliia (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто лінгвістичні ознаки закликів до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора. Проаналізовано основні ознаки, зокрема граматичні особливості таких закликів. Акцентовано на їх актуальності у звʼязку зі збройноюагресією РФ. This abstract examines the linguistic features of appeals that support the decisions and/or actions of an aggressor state, its armed formations, and/or its occupation administration. The main features, particularly the grammatical features, of such appeals are analysed. The relevance of these features in connection with the armed aggression of the Russian Federation is emphasised.
On тнe issue of identifying linguistic features of calls to support the decisions and/or actions of тнe aggressor state, its armed forces and/or occupation administration
Кривенченко Д., Семко Ю. Щодо питання визначення лінгвістичних ознак закликів до підтримки рішень та/або дій держави агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора / Д. Кривенченко, Ю. Семко // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 204-208. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31235
Keywords: лінгвістична (семантико-текстуальна) експертиза; заклики; підтримка; збройна агресія РФ; linguistic (semantic-textual) expertise; appeals; support; armed aggression by the Russian Federation