Забезпечення міжнародного правопорядку: практика міжнародного суду ООН із врегулювання міжнародних територіальних спорів - Алямкін, Р. В.; Алямкин, Р. В.; Alyamkin, R. V. (Одеса, 2010)
Автор статті відзначає, що виконання рішень Міжнародного Суду залежить від правосвідомості держав-учасниць спору і не залежить від географічного розташування сторін спору. Зазначене свідчить, що Міжнародний Суд ООН є ефективним засобом врегулювання міжнародних територіальних спорів і невід’ємною складовою механізму забезпечення сучасного міжнародного правопорядку.
Алямкін Р. В. Забезпечення міжнародного правопорядку: практика міжнародного суду ООН із врегулювання міжнародних територіальних спорів / Р. В. Алямкін // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 31-33.
Keywords: Міжнародний Суд ООН; міжнародний правопорядок; врегулювання міжнародних територіальних спорів; Международный Суд ООН; международный правопорядок; урегулирование международных териториальных споров; International Court of Justice; the international legal order; settlement of international territorial disputes