Європейський погляд на право користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб - Харитонова, Тетяна Євгенівна; Харитонова, Т. Є.; Kharytonova, Tetiana Ye. (Одеса : Фенікс, 2026)
Право користування чужою земельною ділянкою, відоме, як емфітевзис, є достатньо давнім інститутом, який бере свої корені ще з часів римського права. Запозичення цього інституту є характерним не тільки для України, але й для багатьох європейських країн. Нашою метою є дослідження, як же розглядається емфітевзис в інших країнах та чи може запозичити Україна собі позитивний досвід
Харитонова, Т. Є. Європейський погляд на право користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 285-287 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33197
Keywords: емфітевзис; земельне право; земельні відносини; землекористування; договір оренди; сільськогосподарські землі; emphyteusis; land law; land relations; land use; lease agreement; agricultural land