Свобода як категорія права (герменевтичний аспект) - Донченко, О. П.; Donchenko, O. P. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У статті проаналізовано діапазон розуміння категорії «свобода».Герменевтичний аспект свободи як категорії права з'ясовується шляхом її зіставлення з категоріями «суб'єктивне право», «права людини». Зазначається, що в юридичному розумінні свобода — це форма самовизначення суб'єктів права стосовно вибору своїх життєвих цілей та засобів їх досягнення.
Донченко О. П. Свобода як категорія права (герменевтичний аспект) / О. П. Донченко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 45-50.
Keywords: свобода; права і свободи людини; герменевтика; категорія права; freedom; human rights and freedoms; hermeneutics; category of law; права и свободы человека; категория права