Технологія блокчейн: перспективи розвитку в Україні - Давидова, Ірина Віталіївна (Одеса, 2017)
Стаття присвячена аналізу інноваційної технології блокчейн, яка вже активно використовується в багатьох державах і набуває великої популярності в Україні. Завдяки таким перевагам, як: децентралізація, прозорість, неможливість внесення змін взатверджені блоки, економія часута ресурсівтощоданутехнологію пропонується активно застосовувати при веденні державних реєстрів. Проаналізовано як позитивні риси блокчейну, так і про-блеми які можутьвиникнути при його використанні.
Давидова І. В. Технологія блокчейн: перспективи розвитку в Україні / І. В. Давидова // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 26. – С. 38-41.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; блокчейн; розподілений реєстр; криптовалюта; біткоін; blockchain; the distributed register; cryptocurrency; bitcoins