Процесуальні норми у системі митного законодавства - Кормич, Б. А.; Kormich, B. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор у статті говорить про те, що процесуальні норми, які містяться у митному законодавстві та регулюють порядок діяльності митних органів та інших осіб з приводу переміщення товарів через митний кордон виступають основним системо утворюючим чинником митного законодавства. В рамках цих процесуальних норм реалізовується митна правосуб’єктність учасників митних правовідносин та застосовуються матеріальні норми, що встановлюють умови, заборони та обмеження щодо переміщення товарів через митний кордон.
Кормич Б. А. Процесуальні норми у системі митного законодавства / Б. А. Кормич // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 340-342.
Keywords: процесуальні норми у системі митного законодавства; митне право України; особливий вид адміністративно-процесуальної діяльності; процессуальные нормы в системе таможенного законодательства; таможенное право Украины; особенный вид административно-процессуальной деятельности; procedural rules in the system of the customs legislation; Customs Law of Ukraine; a special kind of administrative and procedural activities